Zoya Museum

A Zoya Museum Modoron  2009. október 3-án nyitotta meg kapuit. Célje hogy döntő kulturális és politikai jelzést adjon a jövőre nézve, semmi mást nem mutat, mint pozitív jövőbe tekintést, víziók meglétét és aktivitást. A követelések, amelyeket a Zoya múzeum saját magának támaszt, okos választásra utal, a legmagasabb színvonallal és elkötelezett csapattal, nemcsak a szervezőket, de a kurátorokat, támogatókat és a művészeket is beleértve.

Szent István plébániatemplom

A város főterén áll a Szent István király tiszteletére épített klasszicizáló reneszánsz római katolikus plébániatemplom, melyet 1873-ban építettek.

Kis-Kárpátok hegyei

A Kis-Kárpátok hegyei a tavasztól őszig a hegymászók, a túrázók és a természet szerelmeseinek kedvelt feltöltődési helye, míg télen a téli sportok kedvelőinek paradicsoma.

Ľudovít Štúr Múzeum

A Modori Ľudovít Štúr Múzeum a Szlovák Nemzeti Múzeum részét képezi, és Modor (Modra) központjában, az ún. Emresz-házban székel, amely Karol Štúr feleségének a családjáé volt, s amelyben Ľudovít Štúr sok időt töltött el fivére gyemekeinek nevelésével, amikor is 1851-ben átköltözött Modorba. Végül 1851. január 12-én ebben a házban halt meg.